به گزارش مشرق به نقل از پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا، علی تقیلو اظهار داشت: در پی شکایت یکی از شهروندان شهرستان خدابنده به هویت معلوم مبنی بر کلاهبرداری با ترفند درج آگهی فالگیری و رمالی شبکه اجتماعی اینستاگرام، ضمن تشکیل پرونده موضوع بهصورت ویژه در دستور کارآگاهان پلیس فتای شهرستان خدابنده قرار گرفت.
وی افزود: پس از اخذ اظهارات شاکیه معلوم شد، مدتی پیش وی در شبکه اجتماعی اینستاگرام با گروه فالگیری آشنا شده و بعد از مدتی با پیرزنی که خود را فالگیر معرفی کرده است آشنا میشود، شخص فالگیر با دادن وعدههای پوچ، شاکی را فریب داده و با سوءاستفاده از سادگی وی اقدام به اخاذی میکند.
فرمانده انتظامی شهرستان خدابنده ادامه داد: با اقدامات فنی و تحقیقات خاص پلیسی مردی بههویت "م. ی" در یکی از شهرستانهای تابعه استان زنجان شناسایی، با هماهنگی قضایی جلب و ادلههای دیجتبالی وی توقیف و به پلیس فتای شهرستان خدابنده دلالت شد.
وی افزود: در بازجوییهای اولیه، متهم که مردی جوانی ۱۹ ساله بود منکر هرگونه بزه ارتکابی میشد، ولی پس از مواجه شدن با دلایل و مستندات و مدارک جمعآوری شده از سوی کارشناسان پلیس فتا به بزه ارتکابی اعتراف کرد و بیان کرد در پوشش یک پیر زن کرمانی با درج و انتشار آگهی فالگیری و رمالی پس از جلب اعتماد و سوء استفاده از سادگی قربانیان و دادن امید واهی و وعدههای دروغین، با دریافت مبالغی اقدام به کلاهبرداری از افراد میکرد.
تقیلو خاطر نشان کرد: در بازجوییهای فنی از متهم مشخص شد، وی با این شگرد از چندین نفر نیز کلاهبرداری کرده بود و صراحتاً به موضوع کلاهبرداری اینترنتی اعتراف و انگیزه خود از این کار را کسب منافع مالی بیان کرد.
وی تاکید کرد: افراد سودجو غالباً مسائل خرافاتی را به شکلهای مختلف در شبکههای مجازی رواج میدهند، تمام این شیادان از سادگی و زودباوری طعمههای خود نهایت بهره را میبرند، لذا از شهروندان و کاربران انتظار داریم به تبلیغات اغواکننده و دروغین که از طریق فضای مجازی بهخصوص شبکههای اجتماعی میشود اعتماد نکرده و به هیچ وجه اطلاعات شخصی خود را در اختیار دیگران قرار ندهند.
فرمانده انتظامی شهرستان خدابنده در پایان از شهروندان خواست تا در صورت مواجهه با هرگونه موارد مشکوک، آن را از طریق مرکز فوریتهای پلیسی (۱۱۰) و یا وب سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir بخش ارتباطات مردمی گزارش کنند.